MENU

Vägtransport

Eminox har levererat lösningar på originalutrustning för vägtransportsektor i över 20 år. Vår kompetens inom konstruktion, utveckling och tillverkning av allt mer komplexa avgassystem har bevisats med fordonstillverkare, däribland Volvo, Iveco, Scania, Fiat Industrial och MAN.

Vår kontinuerligt regenererande fälla (CRT) var det första dieselpartikelfilter (DPF) som erkändes som ett tillval av lämplig produkt för lastbilar och bussar och har blivit den mest framgångsrika DPF produkten i Europa.

Vi var den första tillverkaren att leverera rostfria avgasljuddämpare med livstids korrosionsgaranti som standard monteringsdetalj för bussapplikationer. Vi är konstruktörer och tillverkare av en selektiv katalytisk reduktion (SCR) ljuddämpare som används på världens mest kraftfulla produktionslastbil, Volvo FH16-750bhp. Vår klassledande erfarenhet omfattar av 100 % leverans av ändamålsanpassade SCR och SCR-system till Iveco för att möjliggöra för deras utbud av bussar och långdfärdsbussar uppfylla Euro 5 och EEV-normen.

Den växande marknaden för alternativa bränslen har lett till ökad användning av komprimerad naturgas (CNG) och flytande naturgas (LNG) som drivmedel. Avgastemperaturer utprovade i denna typ av applikation är mer i linje med bensinapplikationer så särskild uppmärksamhet måste ägnas åt termisk hantering och hållbarhet. Våra samverkande förmågor tillåter oss att balansera behovet av komplexa och hållbara produkter med kravet på en låg produktionsvolym för att ge det bästa värdepaketet.

Användningen av gas som ett rent alternativ till diesel kan öka utsläppen av metan (CH4), en växthusgas. Eminox har ett nära samarbete med OEM i utvecklingen av oxidations katalysatorsystem för att minska CH4-utsläppet som ett integrerat paket, vilket klarar utmaningen och medger överensstämmelse med kravet på utsläppsnormer inom ramen av den befintliga fordonsparken.